The Art of Living

Ο καινούργιος Molteni & C | Dada κατάλογος

Η ιστορία μιας οικογένειας, μια κληρονομιά και ένα πάθος για τα όμορφα πράγματα και για τα όμορφα κατασκευασμένα έπιπλα, μια κουλτούρα σφυρηλατημένη και καλλιεργημένη μέσα στην επιχείρηση. Αυτό συνέβαινε πάντα, για τον Molteni & C. Από το 1934, όταν ξεκίνησε ως εργαστήριο ξυλουργών, πρόθυμο να παρουσιάσει τα έπιπλά του στη Monza Biennali, το οποίο αργότερα έγινε το Μιλάνο Triennali, και να κάνει το ντεμπούτο του στον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού, προσελκύοντας την προσοχή των κριτικών και ενός όλο και μεγαλύτερου διεθνούς κοινού.

Molteni & C - Arredo Staff Agency - Italian Design Furniture - Molteni & C, Dada, Veneta Cucine
Molteni & C - Arredo Staff Agency - Italian Design Furniture - Molteni & C, Dada, Veneta Cucine

Έτσι δημιουργείται μια Συλλογή Κληρονομιάς, όταν υπάρχει μια κληρονομιά που πρέπει να παραδοθεί, να κοιτάξει το μέλλον. Μοναδικά κομμάτια, σχεδιασμένα για διαγωνισμούς και ειδικά έργα, που θα επανέλθουν στη ζωή σε σειρά, σε περιορισμένες εκδόσεις, υπογεγραμμένα από τους Gio Ponti, Werner Blaser, Yasuhiko Itoh, Afra και Tobia Scarpa.

Έτσι δημιουργήθηκε η συλλογή The Collector’s House – μια συλλογή σύγχρονης τέχνης, επιμελημένη από την κριτική τέχνης και συγγραφέα Caroline Corbetta, σε διάλογο με το σχεδιασμό, που παρουσιάστηκε το 2018 στο Salone del Mobile του Μιλάνου και αργότερα στα κύρια Flagship Stores, όπως Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Μια εταιρική σχέση η οποία, υπό την αιγίδα του Μουσείου Molteni, προωθεί το ταλέντο των νέων καλλιτεχνών ξεκινώντας μια συλλογή. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα στο οποίο ο σχεδιασμός και η τέχνη ενισχύουν ο ένας τον άλλο και αποκαθιστούν θεμελιώδεις δεσμούς. Μια αισθητική και πολιτιστική αρμονία στην οποία ευδοκιμούν η φαντασία και ο σχεδιασμός, το ύφος και η προσωπικότητα.

Πρωτοπορία και παράδοση, υπό την αιγίδα της ποιότητας ζωής </ strong>

Σπίτια Ιταλικού Χαρακτήρα

Fondazione Querini Stampalia

Carlo Scarpa, Venezia

Το Palazzo Querini Stampalia στη Βενετία, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την πλατεία San Marco, με έδρα το Ίδρυμα Giovanni, είναι ένα σπίτι / μουσείο ανοιχτό στο κοινό από το 1869. Σήμερα φιλοξενεί τη Βιβλιοθήκη με περίπου 370.000 βιβλία, το Μουσείο με έπιπλα και πίνακες ζωγραφικής που διατηρούν την ατμόσφαιρα ενός πατριώτικου σπιτιού και χώρο για προσωρινές εκθέσεις. Ένας χώρος με μια κοσμοπολίτικη ψυχή, το Ίδρυμα έχει ανακαινιστεί επιδέξια με έργα αποκατάστασης από τους Carlo Scarpa, Valeriano Pastor και Mario Botta.

Στο σώμα του παλατιού του 16ου αιώνα, το οποίο έχει υποβληθεί σε αυστηρές εργασίες διατήρησης, το ισόγειο διαθέτει την περιοχή που αποκαταστάθηκε το 1963 από τον Carlo Scarpa, πατέρα του Tobia Scarpa, ενός μακρόχρονου συνεργάτη του Molteni & C. Ο Mario Botta, μαθητής του Βενετσιάνικου Maestro, σχεδίασε το νέο χώρο εξυπηρέτησης του κτιρίου γύρω από μια ατμοσφαιρική αυλή που καλύπτει. Η αυλή οδηγεί στο Αμφιθέατρο, το οποίο ολοκληρώνει το έργο που περιλαμβάνει αυτή τη μοναδική, σύνθετη και ευπροσάρμοστη δομή, ένα διεγερτικό σκηνικό για πολιτιστικές πρωτοβουλίες και ειδικές εκδηλώσεις, όπως οι αντιπροσωπείες του Molteni & C | Dada στο σπίτι.

Fondazione Querini Stampalia

Carlo Scarpa, Venezia

Villa Carminati

Romeo Moretti, Lago Maggiore

Κοντά στη λίμνη Maggiore, στο Parco del Ticino, βρίσκεται μια βίλα που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Romeo Moretti μεταξύ 1938 και 1939. Ο Moretti, βοηθός του Gaetano Moretti στο Politecnico του Μιλάνου και φίλος της S. Elia, ήταν μέλος του ομίλου Milanese γνωστό ως “Novecento”. Η Villa Carminati θεωρείται το σημαντικότερο έργο του αρχιτέκτονα. Η ουσιαστική διώροφη κατοικία είναι χτισμένη σε τετράγωνο όροφο γύρω από μια μικρή εσωτερική αυλή.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει στοιχεία κλασσικής αρχιτεκτονικής και αρχιτεκτονικής τύπου Βένετο καθώς και μεσαιωνικά και μοντέρνα χαρακτηριστικά, τα οποία συνδέονται σε ένα εξαιρετικά φυσικό και αρμονικό σύνολο. Μια κιονοστοιχία συνδέει τη βίλα με ένα μεσαιωνικό κάστρο, που αποκαταστάθηκε μερικώς στην ίδια δεκαετία του 1930 από τον Moretti. Οι εκτεταμένοι πεζόδρομοι χαρακτηρίζονται από πολλά είδη δέντρων, μερικά από τα οποία είναι σπάνια. Από τότε που οικοδομήθηκε, η βίλα ανήκε στην ίδια οικογένεια, η οποία προοριζόταν ως κατοικία μεγάλου κύρους που προσφέρθηκε να στεγάσει σημαντικές διεθνείς διπλωματικές συναντήσεις.

Villa Carminati

Romeo Moretti, Lago Maggiore

Molteni & C

Ταυτότητα

“Μια μακρά πορεία, με μερικά εμπόδια και πολλές προκλήσεις, από το 1934 μέχρι σήμερα. Και η αίσθηση ότι δεν είναι ποτέ αρκετή … Όχι, η “γνώση” δεν είναι πια αρκετή, αλλά έχουμε μια υπέροχη εμμονή για την ποιότητα κάθε μέρα και σε κάθε λεπτομέρεια.”